Політика приватності


Останні зміни: 10.08.2022

Під час користування вебсайтом https://childrenheroes.org/ («Вебсайт», або «Послуги») Благодійна Організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ДІТИ ГЕРОЇВ» як власник Вебсайту («Ми», «Фонд», «Діти героїв») прагне бути повністю прозорим стосовно своїх практик обробки персональних даних.

Тому ми розробили цю Політику приватності («Політика), щоб ознайомити вас («ви» або «Користувач») з тим, як можуть оброблятися ваші персональні дані. Ми спробували написати цю Політику приватності чіткою та зрозумілою мовою для кращого розуміння складних юридичних питань.

У цьому документі ви дізнаєтесь:

  • які саме персональні дані ми обробляємо; цілі та порядок такої обробки;
  • коли та як ми можемо передавати ваші дані третім особам;
  • як довго ми зберігаємо ваші персональні дані;
  • які заходи ми вживаємо для захисту персональних даних;
  • які права має Користувач щодо таких даних.

1.Що таке персональні дані?

Персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про вас, які дають можливість для особи, яка збирає та обробляє таку інформацію, ідентифікувати вас. Персональними даними, наприклад, можуть бути ваше ім’я, ідентифікаційний номер, дані про місце перебування, адреса електронної пошти, номер телефону, онлайн-ідентифікатори (такі як IP-адреса) чи інша інформація про вас.

Обробкою персональних даних вважається будь-яка дія або сукупність дій з вашими персональними даними, зокрема, збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення, знеособлення, знищення персональних даних.

Інші терміни, що використовуються в цій Політиці, мають таке саме значення, як у Законі України «Про захист персональних даних», а також, де це застосовно - в Загальному регламенті про захист даних («GDPR»).

Володільцем (контролером) даних, які збираються через Вебсайт, є
Благодійна Організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ДІТИ ГЕРОЇВ»

2.Які дані ми обробляємо?
Дані, пов’язані з пожертвами. Коли ви здійснюєте пожертву на користь Фонду через Вебсайт за допомогою підключеного платіжного провайдера (Fondy) або іншим способом через банки та платіжні системи, ми отримуємо від відповідних сторонніх провайдерів та обробляємо таку інформацію про вас: ім’я, прізвище, адреса електронної пошти, телефон, розмір та дату платежу, а також номер рахунку чи банківської карти.

Дані потенційних партнерів та волонтерів. На Вебсайті ви можете знайти форму потенційних волонтерів. Заповнюючи цю форму, а також контактуючи з нами іншими засобами, ви добровільно можете надати нам такі персональні дані: прізвище, ім'я та по батькові; дата і місце народження; паспортні дані; РНОКПП; номери засобів зв’язку; адреса електронної пошти; дані щодо місця проживання та фактичного перебування; дані щодо освіти; дані щодо місця роботи, займаної посади; банківські реквізити, інформацію про комфортний для вас канал звʼязку та вид допомоги, яку ви можете надати.

Дані про тих, хто хоче допомогти нефінансово. На Вебсайті ви можете знайти форму для тих, хто хоче надати пряму нефінансову допомогу щодо евакуації, усиновлення тощо. Заповнюючи цю форму, а також контактуючи з нами іншими засобами, ви добровільно можете надати нам такі персональні дані: своє прізвище, ім’я, по батькові, дані щодо місця проживання та фактичного перебування, номер телефону, електронну пошту, інформацію про комфортний для вас канал звʼязку та вид допомоги, яку ви можете надати.

Дані дитини, яка втратила одного або обох батьків і дані, повʼязані із отриманням допомоги дитиною. Ви можете повідомити нам про таку дитину через контакт-центр або заповнивши відповідну форму на Вебсайті. Коли ви повідомляєте нам про таку дитину, ми проситимемо вас надати нам:

А) ваші дані:
  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дата і місце народження;
  • паспортні дані;
  • РНОКПП;
  • номери засобів зв’язку;
  • адреса електронної пошти;
  • дані щодо місця проживання та фактичного перебування;
  • дані щодо освіти;
  • дані щодо місця роботи, займаної посади;
  • дані щодо вашого сімейного стану, складу родини, інформацію про ваших дітей, батьків або інших родичів чи про родинний звʼязок із дитиною;
  • банківські реквізити, у тому числі, виписку з рахунку;
  • фотографії або інший запис зображень;
  • відеоматеріали;
  • інформація про особисту історію родини.

Б) дані дитини:
  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дата і місце народження;
  • свідоцтво про народження;
  • дані щодо місця проживання та фактичного перебування;
  • інші контактні дані;
  • дані щодо освіти,
  • кого втратила дитина та тип стосунків, прізвище, ім’я, по батькові втраченого члена сімʼї, дата народження, свідоцтво про смерть;
  • фотографії або інший запис зображень;
  • відео з участю дитини;
  • інформація про особисту історію дитини.


В) дані отримувача коштів (якщо відрізняються від ваших даних): прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані, РНОКПП, номери засобів звʼязку, адреса електронної пошти і банківські реквізити, у тому числі, виписку з рахунку.

Дані, пов’язані з іншими вашими запитами (не згадані вище). Ви можете надіслати запит із пропозиціями, рекомендаціями, скаргами на електронну пошту, вказану на сайті, або через спеціальну форму, або ж зателефонувати нам. Ми збираємо та обробляємо дані, які ви нам добровільно надаєте, включаючи ваше ім’я, прізвище, електронну адресу, номер телефону, назву компанії, яку ви представляєте, та вашу посаду. Крім того, ви можете вказати іншу інформацію про себе безпосередньо у запиті.

Автоматична обробка персональних даних. З деталями про такий збір даних ви можете ознайомитися у Розділі 4 «Реп’яшки» цієї Політики.

Фінансова інформація. Фонд самостійно не збирає та не обробляє дані, необхідні для здійснення пожертви, оскільки всі платежі здійснюються через платіжні системи та інші ресурси банків і фінансових компаній. Платіжні сервіси, який ми використовуємо, самостійно збирає та передає нам інформацію про деталі вашого платежу. Це не включає дані ваших платіжних інструментів (таких як номер кредитної карти чи CVV).

3.Підстави та мета обробки ваших даних

а.Підстави обробки
Що стосується даних, пов’язаних з пожертвами, ми збираємо та обробляємо їх для виконання договірних зобов’язань, передбачених у Публічній оферті про надання благодійної пожертви. Зокрема, ця інформація необхідна для того, щоб вести список благодійників, мати можливість контактувати з ними щодо цільового використання нами коштів, тощо.

Ми обробляємо дані, які ви надаєте нам через форми на Вебсайті (дані потенційних партнерів та волонтерів, дані про тих, хто хоче допомогти нефінансово), на основі вашої згоди, яку ви висловлюєте перед надсиланням відповідних даних (Додаток №1 до цієї Політики).

Щодо даних дитини, яка втратила одного або обох батьків і даних, що повʼязані із дитиною, то, ми обробляємо їх на таких підставах:
- ваші дані – на підставі вашої згоди (Додаток №2 до цієї Політики);
- дані дитини та її втраченого члена сімʼї – на підставі згоди дитини (її родича, опікуна, піклувальника) (Додаток №2 до цієї Політики), а також, де це застосовно, – для захисту життєво важливих інтересів суб’єкта персональних даних;
- ваші дані та дані дитини, що стосуються фото- чи відеоматеріалів за участі дитини та особистої історії родини та дитини – на підставі вашої згоди (в окремій формі);
- дані отримувача коштів (у тому числі, ваші банківські реквізити і виписки з рахунку) – на підставі укладення та виконання правочинів на користь дитини (надання благодійної допомоги за видами, встановленими в статуті Фонду).

Коли ви зв'язуєтесь з нами з будь-яким іншим запитом на нашу електронну адресу, або через спеціальну форму на Вебсайті, або телефоном, ви добровільно надаєте нам свої персональні дані. Ми можемо збирати та обробляти ці дані, щоб надати вам вичерпну відповідь на ваш запит (для виконання договору з вами, відповідно до Умов користування).

Ми також можемо обробляти ваші персональні дані, коли це необхідно для захисту легітимних інтересів Фонду (наприклад, для захисту Фонду від позовів та судових процесів, звернень до державних органів чи інших осіб).

b.Мета обробки
Ми переважно збираємо та обробляємо персональні дані з метою надання вам інформаційних послуг через наш Вебсайт та для виконання статутних цілей Фонду. А саме:

• Дані, пов’язані з пожертвами – для того, щоб виконувати положення Публічної оферти про надання благодійної пожертви та статуту Фонду, зокрема – виконувати обов’язки щодо звітності, цільового використання пожертви, інформувати про таке використання, тощо.
• Дані потенційних партнерів, волонтерів та тих, хто хоче допомогти нефінансово – для того, щоб мати можливість зв’язатися для обговорення можливих форм співпраці на вигідних умовах зручним способом. Також ми оброблятимемо ваші дані з метою подальшої допомоги у благодійній діяльності в інтересах суспільства та окремих категорій осіб, надання благодійної допомоги та соціальної підтримки дітям та їх сім’ям, зокрема дітям, що залишились без батьків під час військової агресії Російської Федерації проти України, та забезпечення реалізації інших відносин, що вимагають обробки персональних даних відповідно до законодавства, Статуту та інших внітрішніх документів Фонду.

• Дані дитини і дані, що з цим повʼязані – для того, щоб прийняти інформацію про дитину та допомогти дитині в рамках статутних цілей Фонду та інформації, вказаної у запиті на допомогу, а також для сприяння у просуванні благодійної діяльності Фонду на території України та за кордоном, залученні до благодійної діяльності Фонду інвесторів, партнерів, волонтерів, підрядників, благодійних та інших неприбуткових організацій.

• Дані, пов’язані з іншими вашими запитами – щоб надавати вичерпну відповідь на ваші запити.

4.«Реп’яшки»

Реп’яшки або файли cookies – це невеликі шматочки коду, що залишаються у вашому пристрої після того, як ви відвідали якийсь вебсайт. Ці шматочки дають нам можливість надавати вам інформацію, індивідуалізовану під ваші потреби, коли ви будете використовувати Вебсайт наступного разу, або виконувати інші технічні задачі.

Використання Фондом файлів cookies покращить ваш досвід користування Вебсайтом та зробить наш Вебсайт більш ефективним, швидким та безпечним для вас.
У будь-якому випадку, ви можете заблокувати, видалити, чи вимкнути зберігання «реп’яшків» на вашому пристрої. Посилання нижче можуть бути корисними для налаштування «реп’яшків» у вашому браузері:

Для користувачів Chrome
Для користувачів Internet Explorer
Для користувачів Safari web та iOS
Для користувачів Android
Для користувачів Firefox
Ви можете відмовитися від використання Google Analytics. Щоб це зробити в контексті усіх вебсайтів, які ви використовуєте, ви можете використати цей інструмент.

5.Як довго ми зберігаємо ваші дані?

Ми зберігатимемо ваші дані лише стільки часу, скільки це потрібно для досягнення цілей, для яких ми її зібрали, в тому числі для задоволення будь-яких вимог законодавства.

Зокрема, ми зберігаємо дані для звітності щодо пожертв благодійників.
Щоб визначити відповідний термін зберігання ваших даних, ми враховуємо обсяг, характер та чутливість даних, потенційний ризик заподіяння шкоди несанкціонованим використанням або розголошенням ваших персональних даних, цілі, для яких ми обробляємо ваші дані, і чи ми можемо досягти цих цілей іншими засобами відповідно до законодавства.

Деталі щодо тривалості обробки:
6.Надання доступу третім особам

Ми не продаємо ваші персональні дані третім особам. Однак для надання якісних послуг, підтримки різних функцій нашого Вебсайту та забезпечення його роботи ми наймаємо людей, укладаємо угоди з незалежними підрядниками, а також співпрацюємо з іншими постачальниками послуг, компаніями та організаціями та волонтерами. З цих причин деякі ваші персональні дані можуть бути передані зазначеним особам.
У всіх випадках ми дотримуємось вимог законодавства про захист даних і робимо все можливе, щоб обробка даних була безпечною на всіх етапах.

Для досягнення цілей обробки даних ми можемо надати ваші дані таким особам:

A.Наші співробітники та підрядники
Ми можемо передавати ваші дані нашим працівникам, перевіреним підрядникам, партнерам чи волонтерам. З тими працівниками та підрядниками ми укладаємо договори про нерозголошення конфіденційної інформації, щоб убезпечити захист ваших персональних даних.

Б. Треті особи
Зверніть увагу, що ми можемо передавати ваші персональні дані благодійним організаціям, фондам і іншим подібним неприбутковим організаціям не тільки в Україні, але і за кордоном, зокрема, в країнах ЄС та США.

Фонд залучає надійних сторонніх постачальників послуг для підтримки різних функцій нашого Вебсайту та забезпечення його роботи. Ми також використовуємо сторонні послуги, щоб найбільш ефективно організувати свою роботу та надати своїм клієнтам найкраще обслуговування.
Тому ми можемо надати обмежений доступ до ваших даних таким стороннім сервісам, як хмарні сервіси для зберігання даних, сервіси онлайн бізнес-аналітики та постачальники платіжних послуг (платіжні системи). Доступ до даних надається таким особам лише в рамках відповідних договорів.

C.Державні органи

Ми можемо розкривати ваші персональні дані для забезпечення дотримання законодавства. Іншими словами, ми можемо розкривати інформацію, необхідну для розслідування або судового процесу, за офіційним запитом державних органів. Якщо ми змушені розкрити ваші дані, ми негайно повідомимо вас про це і надамо копію вимоги, якщо це не заборонено законом.

7.Ваші права щодо обробки даних
Ви маєте право:

  1. Знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження володільця чи розпорядника персональних даних.
  2. Отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані.
  3. На доступ до своїх персональних даних і право отримувати відповідь про те, чи обробляються ваші персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних.
  4. Ви можете будь-коли отримати від нас підтвердження того, чи ми обробляємо ваші персональні дані та отримати повну копію цих даних.

Ми надамо вам відповідь на ваш запит на доступ до даних не пізніш як за 30 календарних днів з дня його надходження, крім випадків, передбачених законом.

5.Пред’являти нам вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних.

Якщо за результатами розгляду такої вимоги буде виявлено, що Фонд не може продемонструвати вагомі законні підстави для обробки даних, що переважають над інтересами, правами та свободами Користувача, ми припинимо їхню обробку та проінформуємо вас про це.

У разі якщо вимога не підлягає задоволенню, ми надамо вам мотивовану відповідь з відмовою.

6.Пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними, а також в інших випадках, передбачених законом.

7.На захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію.

8.Звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, інших контролюючих органів або до суду.

9.Застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних.

10.Вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди.

11.Відкликати згоду на обробку персональних даних.
12.Знати механізм автоматичної обробки персональних даних.

13.На захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки для вас.

У вас також можуть бути інші права, встановлені законодавством про захист даних, що застосовується до дій із вашими персональними даними (зокрема, права, визначені статтями 12-22 GDPR). Ми докладемо усіх зусиль, щоб реалізувати такі ваші права.

8.Безпека персональних даних

Ми вживаємо належних заходів безпеки, щоб захистити ваші персональні дані від випадкової втрати або знищення, від незаконної обробки чи доступу до них.

Ми надаємо доступ до персональних даних обмеженому колу осіб та лише у випадку необхідності. Наприклад, коли це потрібно для надання послуг, виконання умов цієї Політики, для захисту законних інтересів Фонду, Користувачів чи третіх осіб тощо.

Ми також використовуємо Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS), щоб використання Вебсайту через Інтернет було безпечним.

Крім цього, ми навчаємо наш персонал безпечній обробці даних. Зокрема, ми вимагаємо від наших працівників та підрядників використовувати надійні паролі та вмикати багатофакторну автентифікацію.

Ми робимо все необхідне для захисту ваших даних, проте жоден спосіб передачі через Інтернет не є на 100% безпечним. Якщо ваші права за цією Політикою будуть порушені, або якщо існує великий ризик їх порушення, ми повідомимо вас та контролюючі органи про це без зайвої затримки. Ми також зробимо все, щоб мінімізувати такі ризики.

9.Де ми зберігаємо персональні дані?

Усі дані зберігаються в базах даних та сховищах файлів, що надаються хостинг-сервісом, який знаходиться в Німеччині.

10.Зміни до цієї Політики
Ми можемо час від часу змінювати або оновлювати цю Політику. Якщо ми вирішимо це зробити, ми повідомимо вас про будь-які зміни, розмістивши відповідне повідомлення на Вебсайті, та запросимо вашу згоду (якщо цього вимагає законодавство). У верхній частині цієї Політики ми також зазначимо дату «Останні зміни» та надамо вам деталі щодо суті таких змін.

11.Контакти

Якщо у вас виникли запитання, будь ласка, зв’яжіться з нами за такими реквізитами:

Благодійна Організація «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ДІТИ ГЕРОЇВ»

Ідентифікаційний код юридичної особи:
44705718
Адреса: Україна, 79007, Львівська область, місто Львів, вул. Клепарівська, будинок 25А, офіс 35
Телефон: +38 044 247 57 88

Електронна пошта: contact@childrenofheroes.com
Ми використовуємо файли cookie та інші ідентифікатори, щоб покращити роботу в Інтернеті. Користуючись нашим веб-сайтом, ви погоджуєтеся з цим. Щоб дізнатися більше, зокрема про те, як змінити налаштування, перегляньте нашу політику щодо файлів cookie.
OK